Llegeix aquest article a:

Coca de llardons i pinyons

La coca de llardons és una coca tradicional catalana originàriament elaborada amb pasta de pa i sucre, barrejada amb una bona quantitat de llardons de porc triturats.

Divendres 6 febrer 2015 (fa 4 anys 4 mesos 14 dies)

La coca de llardons és una coca tradicional catalana originàriament elaborada amb pasta de pa i sucre, barrejada amb una bona quantitat de llardons de porc triturats.

Feta el dia de dijous gras per celebrar carnestoltes, avui dia es present a revetlles i festivitats d’arreu del país. La coca de llardons és un gran exemple de la tradició de l’aprofitament del porc on el binomi porc-sucre pren la categoria d’excel·lència gastronòmica.

Ingredients

  • 200 g llardons
  • 110 g sucre
  • 100 g pinyons (opcional)
  • 20 g llevat premsat
  • 200 ml oli d’oliva verge extra
  • 500 g farina
  • 4 ous
  • 1 copa d’anís dolç
  • Aigua

Elaboració

  1. Es barregen els 3 ous, l’oli d’oliva, els 100 g de sucre i el llevat desfet amb una mica d’aigua tèbia en un bol.
  2. S’afegeix la farina a poc a poc, fins que es forma una pasta homogènia.
  3. S’hi incorporen els llardons esmicolats i l’anís.
  4. S’estén la pasta en una plata untada amb oli d’oliva.
  5. Es pinta amb un ou batut i s’escampen els pinyons i la resta de sucre pel damunt.
  6. Es deixa reposar perquè fermenti i s’espongi.
  7. Es posa la coca al forn a uns 180º durant uns 25 minuts.

Fundació Alícia

Gastronomia de la carn de porc

Pèsols ofegats amb botifarra esparracada06-març-2015 fa 4 anys 3 mesos 14 dies
Empanades criolles02-gen-2015 fa 4 anys 5 mesos 18 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags