Llegeix aquest article a:

Pepito/Serranito de clotxa

Aquesta recepta és una versió de dues elaboracions: el pepito i el serranito.

Dilluns 30 març 2015 (fa 4 anys 2 mesos 18 dies)

El pepito és un entrepà molt comú a diferents bars de l’estat espanyol i segurament dels més demanats al migdia, quan és hora de dinar i no hi ha molt de temps. El seu germà, el serranito, segurament el segueix en fama. El primer està fet amb filet de vedella envoltat per dues llesques de pa o bé un panet. En canvi, el serranito conté una llesca de pernil serrà, un tall de llom a la planxa i un pebrot verd fregit.

A continuació mostrem una versió de les dues elaboracions. Aquesta es pot fer amb un pa rodó, "mollete" o panet, de mida individual, obert per un costat i omplerta amb els ingredients. D’aquesta manera l’elaboració de la clotxa es recorda de forma més fidedigne.

Ingredients

  • 50g de filet de llom
  • 15g tomàquet madur
  • 30g pebrot verd
  • 4g all
  • Pa de barra
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Elaboració

  1. Escaliveu el tomàquet i el pebrot.
  2. Peleu el tomàquet i partiu-lo pel mig. Fregiu el pebrot sencer.
  3. Peleu l’all i talleu-lo a làmines fines. Fregiu-lo en oli fins que sigui ros.
  4. Salpebreu i feu coure el filet de llom a la brasa o paella.
  5. Partiu el pa de barra per la meitat, poseu-hi mig tomàquet a la base, al damunt hi col·loqueu el filet cuit, a sobre el pebrot escalivat i mulleu el conjunt amb l’all torrat.
  6. Mengeu-lo acabat de fer i calent.

Pepito/Serranito

Fundació Alícia

Gastronomia de la carn de porc

Costella de porc amb clementines08-maig-2015 fa 4 anys 1 mesos 9 dies
Pèsols ofegats amb botifarra esparracada06-març-2015 fa 4 anys 3 mesos 11 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags