Llegeix aquest article a:

Ens aproprem al terra. Fi de la cascada

La nostra cotització continuarà baixant, amb caigudes suaus però baixarà, fins arribar a un punt on es sacrificarà tot el que hi hagi per sacrificar. El terra de la cotització no pot estar molt lluny...

Dilluns 30 octubre 2017 (fa 1 anys 8 mesos 21 dies)

Hem viscut 11 setmanes consecutives on la cotització de referència del nostre mercat ha perdut el 25% del seu valor. D'1,435 € / kg en viu hem passat a 1,075. Duríssima i dràstica correcció. En l'última sessió del mes d'octubre, Mercolleida "només" va baixar 3 cèntims en viu, marcant una certa moderació en l'amplitud de les baixades.

Estem perillosament a prop del cost de producció i no obstant això segueixen i persisteixen els dubtes sobre el límit de la baixada. Hi ha oferta molt abundant, els porcs pesen tres quilos en canal més que l'any anterior en les mateixes dates (el que significa gairebé una setmana de sacrificis o almenys més de mitja) i, en el mercat global, la Xina no mou fitxa. El festiu del primer de novembre no ajudarà.

Conjunturalment estem malament. Al preu actual l'escorxador no es decideix encara a "sacrificar a cegues" (és a dir a sacrificar per congelar) i caldria que la capacitat instal·lada de sacrifici s'aprofités al 100% per controlar la molt abundant oferta.

Exportar canals no és una opció comercial (cap mercat europeu està el suficientment més car que nosaltres, tampoc mercats accessibles més llunyans) i aquesta via per descongestionar -molt usada a la tardor en exercicis passats- roman tancada de moment.

A finals del 2015 i començament del 2016 vam viure una situació d'aparent col·lapse. Vam sortir bé d'ella i aquesta vegada no ha de ser diferent. Passa que estem al principi d'aquesta època difícil i venim de molt amunt, de manera que el contrast és espectacular.

La nostra cotització continuarà baixant (de manera reticent, caigudes suaus, però baixarà) fins arribar a un punt on es sacrificarà tot el que hi hagi per sacrificar. Ningú pot anticipar on està aquest terra encara que no pot estar molt lluny.

És evident que els mercats estan interconnectats i que els països del nostre entorn europeu no caminen lluny del nostre preu. El nostre problema és el problema d'Europa.

Esperem que puguem exportar massivament als països de l'Extrem Orient, especialment a la Xina. Aquí està la clau de la rendibilitat de la producció porcina europea. Avui això és així.

Guillem Burset

Guillem Burset

Comentari de porcí

Hem tocat fons (serà de vidre?)01-des-2017 fa 1 anys 7 mesos 20 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags