Llegeix aquest article a:

Fregant el sostre del que és possible

Molt probablement la cotització espanyola aguantarà per sobre d'1,40 euros / kg viu fins a finals de juliol, mantinguda per la debilitat de l'oferta i ajudada per la meteorologia.

Dilluns 19 juny 2017 (fa 2 anys 26 dies)

En el que portem de juny la cotització espanyola ha seguit pujant. Pujades curtes, indicadores de fermesa per manca d'oferta i limitades per l'estancament dels preus de la carn.

Estem a prop del sostre del que és possible encara que no sabem res del que és impossible (altres anys el nostre preu ha aconseguit situar-se puntualment fins a 22 cèntims per sobre de l'alemany, aquest any, de moment, anem a la par). Els fets són tossuts i l'absència gairebé absoluta de la destinació Xina impossibilita que l'especejament pugui pujar. Pernils i espatlles han de romandre a Europa i al juliol mitja Europa se'n va de vacances...

Molt probablement la cotització espanyola aguantarà per sobre d'1,40 euros / kg viu fins a finals de juliol, mantinguda per la debilitat de l'oferta i ajudada per la meteorologia. La calor és un element dissuasori de la gana dels porcs i –per tant- del seu creixement.

Des de principis d'any fins avui el preu mitjà supera els 1,26 euros / kg. No està malament, gens malament. Sembla molt probable que a finals del 2017 ens mourem en una mitjana dins de la franja d'1,24-1,26. Un molt bon any sigui quin sigui el resultat final.

2017 marcarà la consolidació d'Espanya com a gran exportador de porcí. Esperem superar una altra vegada el 50% de la producció exportada (fita aconseguida per primer cop al 2016). Aquest factor ens obliga a vigilar com mai el que passa fora de les nostres fronteres, fent-nos més dependents dels diferents mercats mundials. La nostra competitivitat ha de ser preservada sota pena de dificultats singularment complexes. Aconseguirem preservar-la si el nostre preu oscil·la o es manté al voltant del preu de les altres potències europees, no per sobre.

L'onada de calor d'aquest juny provocarà retards en creixement i sabem que al juliol res indica que les temperatures se suavitzin. És probable que els mercats del nord europeu (Alemanya, Holanda, Dinamarca) flexionin al juliol a la baixa per absència de consum local. L'escenari espanyol és de tensió: l'escorxador no podrà repercutir res en la carn (al contrari, algunes peces ja demostren debilitat) i el ramader explicarà que té pocs porcs per vendre. Xina pesa molt en la configuració exportadora d'Europa, la seva reiterada absència no troba destinacions de substitució.

Guillem Burset

Guillem Burset

Comentari de porcí

Escenari típic de cada any: l'impossible no esdevé26-jul-2017 fa 1 anys 11 mesos 19 dies
La Natura no és indefugible. Juny no decebrà.26-maig-2017 fa 2 anys 1 mesos 19 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags