Llegeix aquest article a:

Hem tocat fons (serà de vidre?)

Resistir, resistir i resistir hauria de ser la consigna per als tres primers mesos de l'any vinent.

Divendres 1 desembre 2017 (fa 1 anys 7 mesos 20 dies)

La cursa a la baixa del preu espanyol va finalitzar el dijous dia 23 de novembre amb la primera repetició després de 14 setmanes consecutives baixant. L'última llotja del mes va marcar també repetició i el preu seguirà inamovible la primera meitat de desembre. Tot indica que hem tocat fons. El quid de la qüestió rau en saber si aquest fons és ferm com la roca granítica o fràgil com el vidre.

El novembre ha estat un mes amb extraordinària activitat. Setmana rere setmana s'ha batut el rècord de sacrificis. Més d'un milió d'animals sacrificats per setmana en territori espanyol ha estat la norma. De totes maneres, aquesta extraordinària activitat no ha servit per recuperar els retards de bestiar en granja ja que el pes mitjà de les canals en l'última setmana de novembre ha estat 2,50 kg per canal més alt que l'any passat a la mateixa setmana.

Encarem el futur amb tres setmanes de les cinc pròximes trufades de festius. No hi ha dubte que el volum de sacrificis es ressentirà. De totes maneres estem en dates propícies per a l'entesa i la pau el que sembla afavorir un desembre tranquil i sense sobresalts de cap tipus en el preu.

Gener dictarà la seva sentència. Com sempre, hi haurà molt de bestiar retardat després de Nadal i els pesos seran extraordinàriament alts. En setmanes senceres es continuarà sacrificant amb totes les forces però tot i així s'acumularan porcs retardats i passats de pes. Ens temem que el mercat haurà de cedir de nou.

Com hem après amb el pas dels anys, el mercat s'autoregula. En aquests moments el preu espanyol en viu se situa uns 10 cèntims per sota del preu alemany. Si gener es presenta hostil (i no hi ha dubte que així serà) sempre existirà el recurs d'exportar canals massivament per desencallar. Amb dos o tres cèntims més de diferència s'obrirà la "finestra temporal" com a gran defensa del mercat.

Resistir, resistir i resistir hauria de ser la consigna per als tres primers mesos de l'any vinent. Aguantar i esperar que escampi.

El que hagi de passar, passarà. És el moment de mirar enrere i constatar que el 2017 serà un any extraordinari per a la producció porcina espanyola. S'han mantingut els sacrificis de l'any passat i el preu mitjà de l'any fins a la data d'avui està en 1,28 euros/kg viu, el que no està gens malament, gens malament. Qui no hauria subscrit aquest resultat a principis d'any?

Guillem Burset

Guillem Burset

Comentari de porcí

Colofó a un any extraordinari. Futurs dubtes22-des-2017 fa 1 anys 6 mesos 29 dies
Ens aproprem al terra. Fi de la cascada30-oct-2017 fa 1 anys 8 mesos 21 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags