Llegeix aquest article a:

La Natura no és indefugible. Juny no decebrà.

Al juny la cotització espanyola continuarà pujant. El quid de la qüestió rau en quant més augmentarà. Si no és possible repercutir les pujades del porc a la carn, tot el recorregut alcista s'ha de fer a costa del marge de l'escorxador.

Divendres 26 maig 2017 (fa 2 anys 1 mesos 26 dies)

Des de mitjans de març el preu espanyol està per sobre del màxim assolit al 2015 i des de principis d'abril per sobre del màxim de l'any passat. I pujant... A hores d'ara ja no hi ha cap dubte que el balanç d'aquest exercici -per als ramaders- serà excel·lent per no dir meravellós.

Dinamarca ha sacrificat un 8% menys en el que portem d'any comparant amb l'any passat i Alemanya un 6%. Al nord d'Europa hi ha menys porcs i el mercat està tensionat. A Espanya hem sacrificat fins avui un 1,50% menys que l'any passat. Els dubtes generats a la tardor de 2015 i a l'hivern de 2016 (cotitzacions per terra) es van traduir en un alentiment de la reposició de truges i en una prudència extremada a l'hora de planificar produccions. El desorbitat preu que els garrins han assolit es correspon amb la seva limitada oferta.

El còctel anterior ha provocat que la pujada estacional de cada primavera s'hagi avançat substancialment aquest any. Fins aquí la cara de l'actualitat. La creu o el revers de la moneda es troba a la palpable dificultat de pujar els preus de la carn.

El mercat xinès està molt apàtic i les seves compres es concentren als Estats Units, Canadà i Brasil. Ja fa setmanes que Europa no pot competir amb els americans.

Al juny la cotització espanyola continuarà pujant. El quid de la qüestió rau en quant més augmentarà. Sembla complicat que les peces (pernils, lloms, espatlles,...) puguin guanyar preu. Si no és possible repercutir les pujades del porc a la carn, tot el recorregut alcista s'ha de fer a costa del marge de l'escorxador. S'anuncien llotges complicades ja que l'escorxador sap que tot el que cedeixi és marge que perd.

Recentment Alimarket ha publicat el seu rànquing dels principals escorxadors espanyols. Assenyalem que els 10 primers (el top 10) van sacrificar al 2016 un total de 26.732.000 porcs, amb un 56% de quota de mercat. Al 2016 els 10 primers van créixer un 10%. Com el total del sacrifici espanyol al 2016 ha estat un 4% superior al de 2015, s'infereix que el conjunt de la resta dels escorxadors ha retrocedit un 2,85% en la seva activitat. La concentració és un fet i amb el pas del temps augmentarà.

Guillem Burset

Guillem Burset

Comentari de porcí

Fregant el sostre del que és possible19-juny-2017 fa 2 anys 1 mesos 3 dies
Expectatives immillorables02-maig-2017 fa 2 anys 2 mesos 20 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags