Llegeix aquest article a:

APHIS proposa reconèixer a Mèxic com a lliure de la pesta porcina clàssica

Aquesta acció, proposta recentment, aixecaria les restriccions específiques per a PPC a la importació de carn de porc i productes carnis porcins.

Dimarts 12 setembre 2017 (fa 9 mesos 12 dies)

El Servei d'Inspecció Sanitària Animal i Vegetal (APHIS) del Departament d'Agricultura dels Estats Units (USDA) ha publicat un avís d'avaluació, que proposa reconèixer a Mèxic com a lliure de pesta porcina clàssica (PPC) i que retiraria també una norma proposta anteriorment que hauria reconegut una regió de baix risc per a PPC a Mèxic.

La norma proposta que serà retirada va ser publicada per a comentaris el 29 de juliol de 2014. Des de la seva publicació, l'Organització Mundial de Sanitat Animal va reconèixer a Mèxic com a lliure de PPC. Com a resultat, el govern de Mèxic va sol·licitar que l'APHIS suspengués la seva normativa sobre això i que avaluï de nou l'estatus de Mèxic en relació amb el PPC.

L'APHIS va reobrir la seva avaluació i va realitzar una visita de camp al 2015. En base a aquesta visita i juntament amb dades de vigilància actualitzades i informació addicional presentada pel govern de Mèxic, l'APHIS va determinar que les condicions actuals donen suport al reconeixement de tot Mèxic com a lliure de PPC.

Aquesta acció, proposta recentment, aixecaria les restriccions específiques per a PPC a la importació de carn de porc i productes carnis porcins a la vegada que seguiria protegint els Estats Units contra aquesta greu malaltia porcina. No obstant això, encara no s'han avaluat altres problemes sanitaris relacionats amb la importació d'animals vius i de genètica porcina.

Actualment l'APHIS ha obert una convocatòria de comentaris públics sobre l'avaluació durant un període de 60 dies per després revisar i considerar els comentaris rebuts per finalment fer pública la seva determinació final, la qual serà publicada en el Registre Federal.

Dilluns, 7 d'agost de 2017/ APHIS-USDA/ Estats Units.
https://www.aphis.usda.gov

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí