Catalunya: Porcpassió vol posicionar el porc com a valor gastronòmic

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la importància del porc, com un dels productes essencials del sector agroalimentari lleidatà i del país.

Divendres 30 gener 2015 (fa 3 anys 3 mesos 24 dies)

Aquest dijous l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit la presentació de Porcpassió 2015, acompanyat pel president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano; el director general d’Interporc, Albert Herranz i el secretari general d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona. També han assistit els tinents d’alcalde Rafael Peris i Fèlix Larrosa.

El paer en cap, Àngel Ros, ha posat de relleu que l’objectiu ha de ser el de posicionar el porc com a valor gastronòmic, la seva rica i variada diversitat gastronòmica, i destacar-ne la seva importància com un dels productes essencials del sector agroalimentari lleidatà i del país. Així, del 29 de gener al 28 de febrer 34 establiments de les comarques de Lleida oferiran plats, tapes, entrepans i menús amb els productes del porc com a protagonistes.

L’alcalde de Lleida ha remarcat que “Lleida, que lidera el sector del porc tant en volum, tant com a seu per a fixar els preus de porc a tot Europa, amb Mercolleida, ha de tenir una cuina representativa, d’alta qualitat perquè això reforça el preu i la valoració del mercat dels productes base de la nostra agricultura i ramaderia. Hem de fer ser capaços de fer cuina de qualitat associada als nostres productes ramaders i agroalimentaris”, ha assenyalat.

Porcpassió, organitzat per la Federació d'Hostaleria de Lleida, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, presenta com a novetat aquest any la col·laboració del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, que ha creat el Pa Porquet, exclusiu per a aquesta edició de la mostra culinària. A més, s’ha creat un puzle, entre altres entreteniments infantils, que s’oferiran als establiments que participen a la campanya. Així mateix, aquesta edició amb la FECOM, Federació de Comerç i l’Eix Comercial, juntament amb els supermercats Plusfresc.

Amb la celebració d’aquesta mostra, els hostalers reivindiquen la tornada a aquest producte amb creacions tradicionals i creatives que oscil·len entre els 2,5€ i els 30€. Participaran en la 4a edició de Porcpassió els següents establiments: Ambrosia, Bistrot (Hotel Zènit), Bonum, Cal Farré, Cal Molí, Cal Nenet, Celleret del Segre, Click Menú, Club Tennis Lleida, Comba, Davall (La Llotja de Lleida), El Celler del Roser, El Claustre, Fonda Farré, Font del Genil, Galaxia, Galindo, Genial, Gilda, It... food&drink, La Fonda del Nastasi, La Huerta, La Masia, L’Antiquari Tapes, La Redolta, La Trastienda, L’Espardenya, Llobregat, Lola Más Sabores, Mr. Nyam Nyam, Nard, NH Pirineos, París i Villa Maria.

Dijous, 29 de gener de 2015/ Ajuntament de Lleida/ Espanya.
www.paeria.es/cat

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí