Llegeix aquest article a:

Estats Units: avaluen els costos de les toxiinfeccions alimentàries registrades el 2013

El Servei de Recerca Econòmica (ERS) del Departament d'Agricultura dels EUA (USDA) ha fet públiques noves dades sobre les estimacions econòmiques de les principals toxiinfeccions alimentàries registrades als EUA el 2013.

Dilluns 20 octubre 2014 (fa 2 anys 10 mesos)

El Servei de Recerca Econòmica (ERS) del Departament d'Agricultura dels EUA (USDA) ha fet públiques noves dades sobre les estimacions econòmiques de les principals toxiinfeccions alimentàries registrades als EUA el 2013.

Es tracta de la publicació d'informació dels 15 patògens més importants als EUA, responsables en conjunt de més del 95% de les toxiinfeccions alimentàries, que han pogut ser identificats pels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC).

Aquests patògens són:

  • Campylobacter (totes les espècies)
  • Clostridium perfringens
  • Cryptosporidium parvum
  • Cyclospora cayetanensis
  • Escherichia coli O157
  • Escherichia coli O157 no productora de toxina Shiga
  • Listeria monocytogenes
  • Norovirus
  • Salmonella (no tifoidea)
  • Shigella (totes les espècies)
  • Toxoplasma gondii
  • Vibrio parahaemolyticus
  • Vibrio vulnificus
  • Vibrio (totes les altres espècies que no provoquen còlera)
  • Yersinia enterocolitica

En els càlculs del cost d'aquestes malalties s'inclou: la identificació de la malatia específica, les despeses d'atenció mèdica ambulatòria i d'hospitalització, els salaris perduts associats i l'estimació de la voluntat dels individus a pagar per reduir la mortalitat derivada de les toxiinfeccions alimentàries adquirides als EUA.

En conjunt, les toxiinfeccions alimentàries suposen l'any un cost estimat de 15.600 milions de dòlars. Al 2013, la més costosa va ser la produïda per Salmonella amb 3.600 milions de dòlars seguida per Listeria monocytogenes amb 2.800 milions de dòlars.

La publicació consta de 15 arxius d'Excel on es detallen els resultats de la malaltia per a cada patogen, juntament amb els costos associats, notes tècniques i documentació, i enllaços a projectes d'investigació i publicacions associades.

Dimarts, 7 d'octubre de 2014/ ERS/ Estats Units.
www.ers.usda.gov

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

30-juny-201723-juny-201716-juny-201709-juny-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí