Llegeix aquest article a:

El Departament es reuneix amb el sector per acordar el full de ruta davant del tancament de les plantes de tractament de purins

El DAAM s’ha reunit amb els representants de les principals organitzacions del sector afectades pel tancament de les plantes de tractament de purins. Aquesta trobada ha estat presidida pel director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins.

Divendres 4 juliol 2014 (fa 4 anys 13 dies)

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), s’ha reunit avui, a Lleida, amb els representants de les principals organitzacions del sector afectades pel tancament de les plantes de tractament de purins, amb l'objectiu d'acordar un full de ruta que porti a què aquestes explotacions afectades es puguin adaptar a un sistema que asseguri una correcta gestió dels purins. La trobada d’avui ha estat presidida pel director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins.

Després de la publicació per part de l’Estat de l’Ordre de retribució a les energies renovables i cogeneracions, que ha acabat amb el tancament d'aquestes plantes, el DAAM i associacions han estudiat els passos a seguir per a la implementació d’aquesta nova gestió.

Segons el Departament, a banda de la línia d’ajuts i dels avals de crèdits per a implantar sistemes de tractament, pròximament publicarà una nova ordre d’ajuts destinada a gestionar sistemes de tractament i gestió en granja, per a ajudar a la instal·lació de tractaments en les explotacions. A més, el DAAM, a través de l’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes, continuarà les tasques d'assessorament a cadascuna de les explotacions afectades per a què puguin trobar, dintre de les opcions disponibles, la que més s’ajusti a les seves necessitats (canvis de dietes, separadors sòlids-líquids, altres tractaments, gestió conjunta de les dejeccions).

 

Dijous, 3 de juliol de 2014/ Generalitat de Catalunya/ Espanya.
http://premsa.gencat.cat

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí