Llegeix aquest article a:

El Ministeri d'Agricultura resol favorablement la modificació del plec de condicions de la DOP Guijuelo

El BOE publica la resolució favorable de la modificació del Plec de Condicions de la DOP Guijuelo.

Dijous 15 gener 2015 (fa 2 anys 11 mesos 2 dies)

DOP Guijuelo.jpgEl passat 7 de gener es va publicar al BOE la Resolució de 22 desembre de 2014 de la Direcció General de la Indústria Alimentària. En aquest sentit, el bestiar apte per a l'elaboració de pernils i espatlles emparades per la Denominació d'Origen de Guijuelo ha de garantir un mínim del 75% de raça ibèrica. D'aquesta manera, segons el Plec de Condicions, considerant l'edat, l'alimentació, la raça i el maneig del porc abans del seu sacrifici, es distingeix:

  1. Porc ibèric de gla 100% ibèric
  2. Porc de gla 75% ibèric
  3. Porc d'engreix de camp 75% o 100% ibèric

Atenent a aquesta classificació dels animals, s'estableixen les següents denominacions de venda de pernils i espatlles:

  • Pernil i espatlla de gla 100% ibèric: procedents de porcs 100% ibèrics i amb un pes superior als 6,5 kg i un període mínim d'elaboració de 730 dies per als pernils i de 3,7 kg i 365 dies per a les espatlles. Si supera els 800 dies en els pernils i els 425 dies a les espatlles es podrà incloure en l'etiqueta, com a esment facultatiu, Gran Selecció.
  • Pernil i espatlla de gla ibèric: procedents de porcs 75% ibèrics i un pes superior als 7 kg i els 730 dies de curació en els pernils i de 365 dies i 4kg en el cas de les espatlles. Si supera els 800 dies en els pernils i els 425 dies a les espatlles es podrà incloure en l'etiqueta, com a esment facultatiu, Gran Selecció.
  • Pernil i espatlla d'engreix de camp ibèric: procedents de porcs amb almenys el 75% de sang ibèrica.

La DOP Guijuelo es distingeix perquè regula totes les fases del procés, limitant i controlant la producció, zona de sacrifici, zona d'elaboració, etc. Els elements que proven que els pernils i espatlles són de la DOP Guijuelo són les característiques del seu producte (forma exterior, pes, coloració externa, consistència, coloració i aspecte del tall, sabor i aroma i greix) i els controls i certificacions a què es sotmeten aquests productes.

13 de gener de 2015 - DOP Guijuelo

Última hora

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí