Llegeix aquest article a:

Espanya: augmenten les exportacions de pernil i espatlla curats

Amb 14.851 tones, les exportacions espanyoles de pernil i espatlla curats han augmentat un 10,1% en els primers sis mesos de l'any respecte al mateix període de 2013.

Divendres 12 setembre 2014 (fa 2 anys 11 mesos 11 dies)

Segons dades facilitades per l'Agència Tributària i analitzats pel Consorcio del Jamón Serrano Español, amb 14.851 tones, les exportacions espanyoles de pernil i espatlla curats han augmentat un 10,1% en els primers sis mesos de l'any respecte al mateix període de 2013, en què es van dirigir a l'exterior 13.490 tones.

Aquest increment també s'ha reflectit en el valor d'aquesta activitat econòmica, que ha assolit els 135 milions d'euros, un 10,2% més que en el mateix període de l'any anterior. En termes de preus mitjans, aquests han crescut només un 0,1% respecte a l'exercici anterior.

En relació a les destinacions, Alemanya, França i Portugal, amb un pes conjunt del 61,8% segueixen ocupant els primers llocs, en el període analitzat, com mercats destí amb 3.797, 3.660 i 1.727 tones exportades respectivament. Després d'ells es situen Itàlia, amb 1.295 tones, Bèlgica amb 477 tones, Holanda amb 382 tones i Mèxic amb 340 tones.

Per zona geogràfica, cal assenyalar que la UE segueix tirant de les nostres exportacions. Així, les exportacions a la Unió Europea dels 28 han crescut un 15,3% mentre que les exportacions a països tercers han caigut un 10,0%. Aquest fet posa de manifest que les exportacions continuen dirigint-se a la UE28, que ja representa el 83,1% del total exportat quan en el mateix període de l'any anterior suposava el 79,4%.

Dimecres, 10 de setembre de 2014/ Consorcio del Jamón Serrano Español - Nota de prensa/ Espanya.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

30-juny-201723-juny-201716-juny-201709-juny-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí