Llegeix aquest article a:

Espanya: augmenten novament les exportacions de pernil i espatlla curats

Les exportacions de pernil i espatlla curats espanyol creixen un 11,5% en els primers nou mesos de l'any.

Dilluns 1 desembre 2014 (fa 2 anys 8 mesos 22 dies)

Segons les anàlisis realitzades pel Consorcio del Jamón Serrano Español, sobre la base de dades facilitades per l'Agència Tributària sobre les exportacions espanyoles de pernil i espatlla curats durant els primers nou mesos de 2014, amb un contravalor de 223 milions d'euros, les exportacions espanyoles en volum van arribar en el període analitzat a les 24.552 tones, el que representa un creixement del 10,27% en volum i de l'11,56% en valor, en comparació amb les dades del mateix període de l'exercici anterior.

En relació a les destinacions, la UE28 segueix sent l'àrea que actua com a motor de les exportacions espanyoles, que continuen creixent a aquesta àrea geogràfica a un ritme del 13,57% en volum. En canvi, les exportacions a països tercers han caigut un 4,36%. Una dada significativa pel que fa als països destí és el fet que el creixement que experimenten els 4 principals mercats destí de l'exportació espanyola, és a dir, França, Alemanya, Portugal i Itàlia, expliquen el 97% del creixement total de les exportacions espanyoles.

Entre els països de la UE28, els principals mercats són França, amb 6.469 tones enfront de les 5.810 tones del mateix període de 2013, Alemanya, que ha arribat a les 6.440 tones en contrast amb les 6.009 del mateix període de l'exercici anterior, i Portugal, amb 2.441 tones. A continuació, es situa Itàlia que ha superat les 2.056 tones quan en el mateix període de l'exercici anterior només importava 946 tones; i finalment, Bèlgica, amb 776 tones. Només aquests cinc mercats acaparen el 74% de les exportacions espanyoles en volum, el que demostra que estan molt concentrades, sobretot si tenim en compte que el pernil curat espanyol està present en més de 100 països.

Fora de la UE28, les principals destinacions són Mèxic amb 590 tones importades, Japó amb 350 tones, USA amb 343 tones i Noruega amb 308 tones.

Per formats, el pernil sencer amb os representa el 18,2% de totes les exportacions espanyoles, un format que va guanyant adeptes ja que en el mateix període de l'any anterior, aquest format només representava el 16,2%.

Dijous, 27 de novembre de 2014/ Consorcio del Jamón Serrano Español - Nota de premsa/ Espanya.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

30-juny-201723-juny-201716-juny-201709-juny-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí