Llegeix aquest article a:

Espanya: l'aplicació de la nova Norma de Qualitat dels productes de l'ibèric "aposta per la transparència"

La producció total nacional de pernils ibèrics va ascendir, durant l'any passat, a 4.843.401 peces, amb una major producció del pernil ibèric d'engreix.

Divendres 14 novembre 2014 (fa 2 anys 11 mesos 9 dies)

La sotsdirectora de Promoció Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Esperanza Orellana, ha subratllat "l'aposta per la transparència" de la nova Norma de Qualitat dels productes de l'ibèric, "que simplifica i clarifica les mencions de l'etiquetatge d'aquests productes, per salvaguardar els interessos dels consumidors i la necessària ordenació de les produccions ".

Ha estat durant la presentació de la "Setmana dels productes del porc ibèric" que va tenir lloc ahir al Mercat de la Pau a Madrid, on ha subratllat la importància d'aquesta iniciativa promoguda pel Departament.

Orellana ha destacat la importància d'aquesta cabanya ramadera del porc ibèric que el 2013 comptava amb un cens de 1.994.835 animals, i ha valorat la fortalesa del sector, que l'any passat va comercialitzar 58.127.817 quilos de carn de porc ibèric i 6.704.121 quilos de carn de porc ibèric pur. Una producció en la què va destacar la Comunitat Autònoma de Castella i Lleó.

També ha ressaltat les xifres de producció total nacional de pernils ibèrics que durant l'any passat va ascendir a 4.843.401 peces, amb una major producció del pernil ibèric d'engreix, destacant les produccions de Castella i Lleó, seguida de les comunitats autònomes d'Andalusia i Extremadura.

Pel que fa a la producció nacional de espatlles ibèriques, Orellana ha explicat que la seva xifra va ser de 4.627.410 peces, mentre que la producció de llom ibèric va ascendir a 2.825.975 lloms.

Dijous, 13 de novembre de 2014/ MAGRAMA/ Espanya.
http://www.magrama.gob.es

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

20-oct-201713-oct-201706-oct-201729-set-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí