Llegeix aquest article a:

Espanya: Reglament sobre Informació Alimentària facilitada al consumidor

El MAGRAMA ha organitzat una jornada sobre els nous aspectes derivats de la imminent aplicació del reglament comunitari sobre informació alimentària facilitada al consumidor.

Dimecres 26 novembre 2014 (fa 3 anys 7 mesos 21 dies)

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha organitzat una jornada de sensibilització i informació tècnica sobre els nous aspectes derivats de la imminent aplicació (13 de desembre de 2014) del reglament comunitari sobre informació alimentària facilitada al consumidor, que substitueix la normativa actual sobre etiquetatge general dels aliments.

Durant aquesta trobada s'han divulgat tant aspectes relatius a la informació general com a la informació nutricional. Com a principal novetat del Reglament es troba el canvi d'enfocament pel que fa a la informació nutricional, que passa de ser voluntària a tenir caràcter obligatori, encara que aquesta exigència no és aplicable fins a desembre de 2016.

No obstant això, la norma estableix que quan aquesta informació es faciliti voluntàriament, haurà de complir els requisits reglamentaris.

Pel que fa a la informació general, el Reglament manté la mateixa llista de mencions obligatòries exigides en la legislació actual. No obstant això, sí que s'han introduït algunes modificacions rellevants, com la clarificació de responsabilitats per als diferents integrants de la cadena alimentària, i la millora de la llegibilitat de les etiquetes mitjançant l'establiment d'una mida mínima de lletra.

Així mateix, en la jornada s'han abordat altres qüestions, com les noves mencions específiques addicionals, aplicables a aliments concrets, especialment productes carnis i pesquers, la correcta aplicació requerirà l'adopció de criteris comuns, tant a escala europea com nacional.

Dijous, 20 de novembre de 2014/ MAGRAMA/ Espanya.
http://www.magrama.gob.es

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí