FIAB proposa la creació d'un consorci per impulsar la innovació en el sector

La Federació ha proposat a la jornada "Impuls al model competitiu espanyol a través de l'especialització intel·ligent i la seva connexió amb H2020", la creació d'un PPP nacional que inclogui empreses, centres de recerca públics, privats i universitats i entitats financeres.

Dimecres 23 juliol 2014 (fa 3 anys 10 mesos 1 dies)

La Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) ha proposat a la jornada "Impuls al model competitiu espanyol a través de l'especialització intel·ligent i la seva connexió amb H2020", celebrada al Campus d'Excel·lència Internacional Agroalimentari ceiA3 a Còrdova, la creació d'un Partenariat Públic Privat (PPP) nacional que inclogui empreses, centres de recerca públics, privats i universitats i entitats financeres.

El PPP seria un spin off que sorgeix de la Plataforma Food For Life Spain, impulsada per la Federació fa més de set anys. Aquesta PPP és similar a les promogudes per la Comissió Europea en la seva política d'Innovació d'aquí a l'any 2020, entre les quals destaquen Spire (Dissenyant la fàbrica del futur) o la de Bioenergia.

L'objectiu és que el consorci pugui interaccionar amb l'Administració Pública per cogestionar els fons d'ajudes a la innovació disponibles tant a Europa com en l'àmbit nacional i regional. Això facilitaria l'accés a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries al finançament de projectes innovadors. A més, mitjançant aquest instrument, la cadena de valor de la indústria d'alimentació i begudes espanyola podria promoure convocatòries per a projectes en els quals li interessa avançar.

"El nostre objectiu a llarg termini ha de ser crear una classe mitjana de pimes innovadores de la cadena de valor de la indústria d'alimentació i begudes. La PPP Iberia seria un instrument excepcional per anar en aquesta direcció ", assegurava Federico Morais, director del Departament d'Innovació i Tecnologia de FIAB, durant la seva intervenció.

Divendres, 18 de juliol de 2014/ FIAB/ Espanya.
http://www.fiab.es

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí