La indústria d'alimentació i begudes creix durant el primer semestre de l'any

La indústria de l'alimentació i begudes ha experimentat un fort creixement durant el primer semestre del 2014, destacant principalment per la seva evolució en l'ocupació, que ha augmentat un 4,9% en els primers sis mesos de l'any, una dada que supera el creixement registrat en el mateix període de l'any anterior.

Divendres 3 octubre 2014 (fa 3 anys 9 mesos 14 dies)

La indústria de l'alimentació i begudes (IAB) ha experimentat un fort creixement durant el primer semestre del 2014, destacant principalment per la seva evolució en l'ocupació. Segons dades de l'últim Baròmetre de la Indústria, l'ocupació ha augmentat un 4,9% en els primers sis mesos de l'any, una dada que supera el creixement registrat en el mateix període de l'any anterior i que es contraposa a la recessió de l'1,7% experimentada per la indústria manufacturera.

Segons Jaume Palafox, director d'Assumptes Econòmics i Internacionalització de la Federació espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB), el comportament de la indústria de l'alimentació i begudes durant els primers mesos de 2014 constata la permanència del sector en el camí del creixement, reafirmant-lo com el principal sector manufacturer espanyol.

L'índex de producció industrial, que mesura l'evolució de la producció en termes reals, ha experimentat un creixement del 4,8% i 4,5% en la indústria de l'alimentació i en la fabricació de begudes, respectivament, superant l'augment de la producció a les manufactures (2,6%) i de la indústria en general (1,9%). No obstant això, tenint en compte l'índex d'entrada de comandes, que reflecteix un creixement de la IAB molt per sota del de la indústria manufacturera (0,7% enfront del 2,7% respectivament), els experts preveuen que en el que resta l'any la indústria d'alimentació podria alentir el seu ritme de creixement en terme de producció i vendes.

Les exportacions continuen sent la clau d'aquesta indústria. L'anàlisi del sector exterior mostra una taxa de creixement en els sis primers mesos de l'any del 7,6% enfront d'un modest 0,5% de la indústria. El bon comportament exportador és encara més rellevant si tenim en compte que al llarg d'aquest any els preus de l'exportació han estat caient, amb un retrocés del 1,7% en els aliments i del 1,1% en les begudes.

Per la seva banda, les importacions han experimentat un creixement del 0,6% (enfront del 5,3% de les manufactureres), cosa que ha permès que el saldo net exterior de la IAB hagi millorat un 50% el primer semestre del 2014 respecte al mateix semestre de 2013 fins arribar a una xifra propera als 2.300 milions d'euros. Aquesta evolució contrasta completament amb la indústria, que ha vist duplicar el seu dèficit exterior.

Finalment, l'IPC referit a aliments i begudes ha caigut una mitjana d'un 1,1% en el primer semestre de 2014. Els aliments han vist disminuir els seus preus un 1,2%, mentre que la reducció de preus de les begudes ha estat més moderada (0,5% i 0,7% en les no alcohòliques i alcohòliques, respectivament). La carn continua sent el producte més consumit, representant un 4,6% del cistell total, seguida pel pa i cereals (2,9%), la llet, formatge i ous (2,5) i peix i marisc (2,4%).

Dimarts, 30 de setembre de 2014/ FIAB/ Espanya.
http://www.fiab.es

Última hora

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí