La tecnologia ADAW permet transformar diversos residus d’escorxador en energia

ADAW és un projecte d’investigació integrat en el Setè Programa Marc (FP7) de la Unió Europea de recerca en benefici de les PIME que va començar l’1 de març de 2013 i té una durada de dos anys.

Dilluns 24 novembre 2014 (fa 3 anys 6 mesos)

ADAW (Anaerobic Digestion for Animal Waste) és un projecte d’investigació integrat en el Setè Programa Marc (FP7) de la Unió Europea de recerca en benefici de les PIME que va començar l’1 de març de 2013 i té una durada de dos anys.

La investigadora de l’IRTA, Belén Fenández, ha explicat que el projecte ADAW té com a objectiu principal desenvolupar una tecnologia que permeti gestionar i donar valor a certs tipus de residus orgànics amb una alt contingut de proteïnes i lípids mitjançant un sistema de digestió anaeròbica.

D'aquesta manera, el prototip en desenvolupament permet la unió i el tractament conjunt de diversos residus orgànics procedents de l'escorxador, com els derivats de la matança (SANDACH) i del tractament d'aigües residuals (llots), juntament amb purins, per transformar-los en biogàs. El biogàs es un gas combustible transformable en energia tèrmica o elèctrica del que es poden beneficiar els propis escorxadors, tant per fer front a la demanda energètica de les seves instal·lacions com per solventar la problemàtica realacionada amb la gestió de residus.

En el projecte ADAW participen instituts d'investigació internacional i empreses de 4 països europeus, relacionats amb la sonicació, producció de sensors, construcció de plantes industrials i automatització.

Dimecres, 12 de novembre de 2014/ IRTA.
www.irta.cat

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí