L'efecte de la dieta sobre el GIM pot estar condicionat per l'origen genètic

El greix intramuscular afecta a la qualitat de la carn de porc i influeix en les preferències dels consumidors. Per aquesta raó, investigadors de l'IRTA han estudiat els efectes de diferents nutrients en l'alimentació dels porcs sobre el GIM.

Dilluns 8 setembre 2014 (fa 3 anys 3 mesos 10 dies)

Els dies 15 i 16 de maig va tenir lloc a l'IRTA de Mas de Bover, a Constantí (Tarragona), la presentació: "Greix intramuscular i qualitat de la carn de porc. La resposta dels porcs davant modificacions nutricionals està condicionada pel seu origen genètic?" del doctor Enric Esteve, director del subprograma de Nutrició de Monogàstrics de l'IRTA.

El greix intramuscular afecta a la qualitat de la carn de porc i influeix en les preferències dels consumidors. Per aquesta raó, investigadors de l'IRTA han estudiat els efectes de diferents nutrients en l'alimentació dels porcs sobre el GIM.

Els pinsos suplementats amb àcid linoleic conjugat o l'aminoàcid Leucina, generalment incrementen els nivels de GIM. El mateix efecte s'obté al reduir els nivels de proteïna o Lisina. No obstant, els resultats són molt variables quan es suplementen els pinsos amb vitamina A i Arginina. Una possible explicació davant aquest fet és la utilització de porcs amb diferents creuaments, Landrace x Duroc i (Landrace x Duroc) x Pietrain. Segons el Dr. Esteve, els gens de la raça Pietrain podrien estar bloquejant aquest efecte.

 

Maig 2014/ IRTA.

Última hora

França: lleugera disminució en el sacrifici de porcs09-set-2014 fa 3 anys 3 mesos 9 dies
Espanya: dades sobre la producció d'Ibèric el 201305-set-2014 fa 3 anys 3 mesos 13 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí