L'EFSA actualitza la informació sobre al·lèrgens alimentaris

El Dictamen científic de l'EFSA examina tots els ingredients alimentaris o les substàncies amb potencial al·lergogen que conforme a la legislació europea s’han d’etiquetar si estan presents en els productes alimentaris.

Dijous 4 desembre 2014 (fa 2 anys 10 mesos 19 dies)

L‘Autoritat Europea de Seguretat Alimentaria (EFSA) ha actualitzat l’avaluació científica sobre al·lèrgens alimentaris. El Dictamen científic de l'EFSA examina tots els ingredients alimentaris o les substàncies amb potencial al·lergogen que conforme a la legislació europea s’han d’etiquetar si estan presents en els productes alimentaris. Aquests inclouen cereals que continguin gluten, llet de vaca i productes làctics, ous, nous, cacauets, soja, peixos, crustacis, mol·luscs, api, tramús, sèsam, mostassa i sulfits.

El Dictamen es basa en una revisió de totes les dades publicades sobre la prevalença d'al·lèrgies alimentàries a Europa. Per a cada aliment o substància de la llista d'al·lergògens de la Unió Europea és dona informació sobre:

  • la prevalença d'al·lèrgies en poblacions no seleccionades;
  • proteïnes identificades com al·lergògens alimentaris;
  • reactivitats encreuades;
  • els efectes de processament alimentari sobre l'al·lergenicitat de l’aliment o ingredient;
  • mètodes per detectar al·lergògens i aliments al·lèrgens;
  • dosis observades que provoquen reaccions adverses en individus sensibles.

El panell de l'EFSA sobre Productes Dietètics, Nutrició i Al·lèrgies (NDA) assenyala que la prevalença de les al·lèrgies alimentàries és difícil d'establir a causa de l’escassetat d'estudis disponibles per a algunes àrees geogràfiques i l'ús de metodologies diferents per recollir dades de prevalença. Tanmateix, utilitzant proves d’al·lergenicitat (food challenges) com a criteri per a diagnosi, la prevalença d'al·lèrgies alimentàries a través d'Europa s'ha calculat al voltant d'un 1% tant per a adults com per a nens.

Aproximadament un 75% de reaccions al·lèrgiques entre nens són provocades per ou, cacauet, llet de vaca, peix i nous. Aproximadament un 50% de reaccions al·lèrgiques entre adults són a la fruita del grup del làtex i de la família Rosaceae (que inclou pomes, cireres, peres, gerds, maduixes i ametlles), verdures de la família Apiaceae (que inclou api, pastanagues i herbes aromàtiques) i diversos fruits secs, com nous i cacauets.

Dimecres, 26 de novembre de 2014/ EFSA/ Unió Europea.
www.efsa.europa.eu

Última hora

Mèxic: augment del consum per càpita de carn de porc05-des-2014 fa 2 anys 10 mesos 18 dies
França: exportacions franceses de carn de porc03-des-2014 fa 2 anys 10 mesos 20 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

20-oct-201713-oct-201706-oct-201729-set-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí