Llegeix aquest article a:

L'índex de preus dels aliments de la FAO baixa al desembre

2014 el tercer any consecutiu de descens de preus, amb baixades en tots els grups d'aliments bàsics excepte la carn.

Divendres 16 gener 2015 (fa 3 anys 6 mesos 1 dies)

L'índex mensual de preus dels aliments de la FAO va baixar al desembre després de tres mesos en què va romandre en general estable. Una contínua àmplia oferta i les existències rècord, combinades amb la fortalesa del dòlar EUA i la caiguda dels preus del petroli, van contribuir a aquest descens.

L'índex de preus dels aliments al desembre va tenir una mitjana de 188,6 punts, amb una caiguda del 1,7 per cent a partir de novembre, arrossegat pel sucre i l'oli de palma.

Per al conjunt de 2014, l'índex de preus dels aliments va tenir una mitjana de 202 punts, amb un descens del 3,7 per cent en relació a 2013, marcant el tercer descens anual consecutiu. Aquesta caiguda any rere any es va produir tot i que el subíndex de la FAO per a la carn va aconseguir una mitjana anual màxima històrica de 199 punts, un 8,1 per cent més en relació a 2013. Els cereals, per contra, van caure un 12,5% respecte a l'any anterior, afectats per les previsions d'una producció rècord i abundants inventaris.

L'índex de preus dels aliments de la FAO és un índex ponderat en base als intercanvis comercials que fa el seguiment dels preus dels cinc principals grups d'aliments bàsics en el mercat internacional: cereals, carn, productes lactis, olis vegetals i sucre.

Quatre d'aquests índexs van caure en 2014 i estan en -o prop de- el seu nivell més baix en cinc anys.

Baixen tots els índexs excepte la carn

L'índex de preus de la carn de la FAO també es va reduir al desembre, un 1,9 per cent respecte al mes anterior, ja que un dòlar EUA més fort va frenar les cotitzacions dels preus de la carn de xai d'Oceania i porc de Europa. No obstant això, en 204 punts, aquest índex és a prop dels seus màxims mensuals històrics, i en un any complet va augmentar el 8,1 per cent el 2014 respecte a 2013, l'únic grup de productes bàsics que va marcar majors preus mitjans durant l'any.

Dijous, 8 de gener de 2015/ FAO.
http://www.fao.org

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí