Llegeix aquest article a:

Rabobank: el mercat porcí mundial al caire de valors rècord

Especialment en els països exportadors afectats per la PEDV, els preus del porc i de la carn de porc segueixen batent rècords.

Dilluns 11 agost 2014 (fa 3 anys 11 mesos 9 dies)

Segons l'últim informe del Rabobank, el mercat mundial de la carn de porc es troba en zones rècord durant aquest trimestre i s'espera que, en el que queda de trimestre i en el quart, i especialment en els països exportadors afectats per l'epidèmia del virus de la diarrea porcina (PEDV), els preus del porc i de la carn de porc segueixin batent rècords.

Mentre que els Estats Units està mitigant els efectes de la PEDV sobre l'oferta i els preus mitjançant l'augment del pes dels porcs de sacrifici (recentment prop d'un 5% respecte l'any passat), la creixent escassetat de carn de porc a nivell mundial està pressionant els preus d'importació, afectant Mèxic, Corea del Sud i Japó en particular. A Mèxic, els preus de la carn de porc han augmentat al voltant d'un 25% respecte al mateix període de l'any anterior, amb un augment potencial d'un altre 5%. També hi ha un impacte significatiu al Japó, on les importacions són relativament cares en comparació amb altres països importadors a causa de la debilitat del ien. Per a la Xina, les perspectives per als preus són positives i s'espera que es recuperin després d'una primera meitat d'any molt difícil.

En ser l'única regió amb prou carn de porc disponible a preus raonables, les perspectives per a les exportacions de la UE a Àsia i els EUA segueixen sent positives. No obstant, això no serà suficient per compensar totalment la reducció de les exportacions als països del centre i est d'Europa. La prohibició de les importacions de Rússia segueix sent un factor decisiu per als preus.

Divendres, 25 de juliol de 2014/ Rabobank/ Holanda.
http://rabobank-food-agribusiness-research.pr.co

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí