Regne Unit: inicien un projecte per mesurar l'olor sexual a la línia de sacrifici

L'olor sexual de la carn de porc és un tema que preocupa al Regne Unit i la UE, afecta gairebé al 10% dels mascles no castrats i es caracteritza per conferir a la carn unes qualitats sensorials desagradables per al consumidor.

Divendres 17 octubre 2014 (fa 3 anys 4 dies)

L'olor sexual de la carn de porc és un tema que preocupa al Regne Unit i la UE, afecta gairebé al 10% dels mascles no castrats i es caracteritza per conferir a la carn unes qualitats sensorials desagradables per al consumidor.

Recentment, un grup d'investigadors del Centre de Recerca en Biociències de la Universitat de l'Oest d'Anglaterra Bristol (UWE), ha iniciat un projecte per investigar com la tecnologia pot ser utilitzada en els escorxadors per prevenir que la carn amb olor sexual arribi al consumidor.

Kelly Westmacott, una de les investigadores del grup, afirma que han desenvolupat i patentat una nova tecnologia capaç de mesurar l'olor sexual de les canals de porc mitjançant la detecció de diversos compostos d'origen natural en el teixit de porc responsables de l'olor sexual. Per tant, l'objectiu d'aquest projecte és avaluar aquesta tecnologia i veure com es pot incloure i integrar dins de la cadena de sacrifici dels escorxadors.

A diferència de la majoria de països europeus i altres llocs, al Regne Unit els verros no es castren de forma rutinària per evitar l'olor sexual però, en canvi, es sacrifiquen més joves. No obstant, això podria canviar en tota la UE, davant el cessament voluntari de la castració quirúrgica dels porcs a partir del 2018. Segons Westmacott, hi ha una sèrie d'alternatives a la castració quirúrgica com poden ser la selecció genètica, la vacunació, la manipulació de la dieta així com diverses estratègies de maneig animal, però aquestes requereixen d'un sistema de seguiment que asseguri la seva efectivitat de forma ràpida i econòmica.

Quan finalitzi el projecte, previst per d'aquí a 4 anys, el sistema podria ajudar a millorar la satisfacció dels consumidors i incrementar la competitivitat de la indústria càrnia porcina del Regne Unit permetent el sacrifici i l'obtenció de canals més pesades.

Setembre 2014/ BPEX.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

20-oct-201713-oct-201706-oct-201729-set-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí