Reunió de les Agències Europees de Seguretat Alimentària

AECOSAN va acollir una reunió del Grup de Treball dels Caps d'Agències Alimentàries Nacionals de la UE encarregat d'elaborar unes directrius per a la gestió i la comunicació en cas d'incidents en la seguretat alimentària.

Dijous 4 setembre 2014 (fa 3 anys 10 mesos 16 dies)

La setmana passada la seu de l'AECOSAN va acollir una reunió del Grup de Treball dels Caps d'Agències Alimentàries Nacionals de la UE encarregat d'elaborar unes directrius per a la gestió i la comunicació en cas d'incidents en la seguretat alimentària.

Tots els Estats Membres compten amb protocols per ajudar en la resposta a les crisis alimentàries. El propòsit general d'aquests protocols és optimitzar la gestió de la crisi, la salut i minimitzar el dany econòmic i proporcionar informació adequada als consumidors. Degut a la naturalesa diversa dels sistemes nacionals de seguretat alimentària, l'harmonització dels protocols de resposta per a la crisi alimentària amb les directrius generals comunes seria molt beneficiós.

Amb aquest objectiu al llarg de 2012-2013, es va elaborar un informe anomenat "Compartint protocols, experiències i coneixements sobre la gestió i comunicació de crisis alimentàries" on es reflecteixen els punts de vista i es comparteixen les experiències i perspectives de divuit Agències de disset Estats Membres respecte als seus protocols de gestió i comunicació.

L'informe inclou conclusions i recomanacions com, entre altres aspectes, la necessitat d'harmonització dels protocols amb terminologia i definicions comunes i l'establiment de certs criteris i eines, millorar la comunicació entre els organismes i els mitjans de comunicació nacionals i proporcionar informació clara i adequada al consumidor, la necessitat de realitzar l'avaluació de les crisis un cop han finalitzat mitjançant l'elaboració d'informes i utilitzant plantilles i indicadors.

Divendres, 29 d'agost de 2014/ AECOSAN/ Espanya.
http://aesan.msssi.gob.es

Última hora

Espanya: dades sobre la producció d'Ibèric el 201305-set-2014 fa 3 anys 10 mesos 15 dies
UE: evolució de la PPA en 201403-set-2014 fa 3 anys 10 mesos 17 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí