Llegeix aquest article a:

Rússia accepta la decisió de l'OMC però continua l'embargament al porcí europeu

Tot i que Rússia ha acatat les recomanacions de l'OMC, la prohibició es manté degut a l'embargament rus per raons polítiques a diversos països, entre ells, tots els de la UE.

Dijous 14 desembre 2017 (fa 1 anys 1 mesos 2 dies)

Tot i que Rússia ha acatat les recomanacions de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) relatives a que la prohibició d'importar animals vius i productes porcins de la UE com a conseqüència de la presència de PPA en alguns territoris és il·legal, la prohibició es manté pel fet que encara es troba en vigor l'embargament rus per raons polítiques a diversos països, entre ells, tots els de la UE.

Antecedents

Després dels brots de pesta porcina africana en determinades regions de la Unió Europea al 2014, Rússia va imposar restriccions a la importació de porcins vius, carn de porcí i determinats productes de porcí procedents de la Unió Europea.

El 8 d'abril de 2014, la UE va presentar una sol·licitud de celebració de consultes davant l'OMC, adreçada a la delegació de la Federació de Rússia i al president de l'Òrgan de Solució de Diferències (OSD).

El 19 d'agost de 2016 la OMC va declarar que la prohibició russa d'importar porcins vius, carn de porcí i altres productes de porcí procedents de la Unió Europea era il·legal a la llum de les normes del comerç internacional.

El 23 de setembre de 2016 la Federació de Rússia va presentar una apel·lació en relació amb l'assumpte plantejat per la Unió Europea.

El 24 de febrer de 2017, l'Òrgan d'Apel·lació de l'OMC va confirmar que les prohibicions eren il·legals.

A la reunió de l'OSD celebrada el 19 d'abril de 2017, la Federació de Rússia va declarar que tenia la intenció d'aplicar les recomanacions i resolucions de l'OSD de forma compatible amb les obligacions contretes en el marc de l'OMC, i que necessitaria un termini prudencial a aquests efectes.

El 2 de juny de 2017, la Unió Europea i la Federació de Rússia van informar a l'OSD que havien acordat que el termini prudencial per aplicar les recomanacions i resolucions de l'OSD seria de 8 mesos i 15 dies. Per tant, el termini prudencial expirar el 6 de desembre de 2017.

Rússia accepta la decisió de l'OMC

El Govern rus va publicar el passat 6 de desembre la decisió d'acceptació de l'OSD de l'OMC "DS475 Federació de Rússia - Mesures sobre la importació de porcs vius, carn de porc i altres productes porcins de la Unió Europea".

Les autoritats competents de la Federació de Rússia han aplicat les conclusions pertinents de l'OSD en la seva totalitat, de bona fe i dins el termini prudencial per a l'aplicació notificada a l'OSD. Continuaran supervisant la situació de la PPA a la UE juntament amb l'avaluació dels riscos d'una major propagació de la PPA a la UE. El Govern rus va declarar que espera que la UE cooperi plenament amb el Rosselkhoznadzor sense impedir l'accés a les dades necessàries i la realització d'inspeccions i controls per tal de recopilar aquestes dades.

No obstant això, de conformitat amb el Decret del President de la Federació de Rússia de 6 d'agost de 2014 Nº 560 i de les resolucions del Govern de la Federació de Rússia de 7 d'agost de 2014 Nº 778, les importacions de porcs vius (excepte els de pura raça i pedigrí) i productes porcins de la UE i dels Estats que van decidir establir sancions econòmiques a les persones físiques i/o jurídiques de la Federació de Rússia segueixen estant prohibides.

Redacció 333.

Última hora

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí