Llegeix aquest article a:

Unió Europea: el país d'origen s'ha d'incloure en l'etiquetatge d'aliments carnis transformats

La resolució insta la Comissió a donar seguiment al seu informe de 2013 amb propostes legislatives perquè sigui obligatori indicar el país d'origen de la carn utilitzada en els aliments processats.

Dijous 12 febrer 2015 (fa 3 anys 5 mesos 5 dies)

La carn utilitzada com a ingredient en aliments processats, com ara la lasanya, haurà d'estar subjecta a les normes d'etiquetatge del país d'origen, similars a les de la carn fresca, segons una resolució aprovada avui al Parlament Europeu. Aquesta institució insta la Comissió Europea a que presenti noves propostes legislatives per tornar a generar confiança en el consumidor, arran de l'escàndol de la carn de cavall i altres casos de frau alimentari.

La resolució, aprovada amb 460 vots a favor, 204 en contra i 33 abstencions, insta la Comissió a donar seguiment al seu informe de 2013 amb propostes legislatives per a què sigui obligatori indicar el país d'origen de la carn utilitzada en els aliments processats, per tal de garantir una major transparència en tota la cadena alimentària, informar millor als consumidors europeus i, d'aquesta manera, generar de nou confiança al consumidor.

Els eurodiputats reiteren en la resolució la seva preocupació pel possible impacte dels fraus a la seguretat alimentària, sobre la confiança i la salut del consumidor, del funcionament de la cadena alimentària i els preus dels productes agrícoles.

Depenent de l'Estat membre, del 30 al 50% de la carn d'escorxador, es processa en ingredients carnis per a productes alimentaris, principalment carn picada, preparats de carn i productes carnis.

Dimecres, 11 de febrer de 2015/ PE/ Unió Europea.
http://www.europarl.europa.eu

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí