Llegeix aquest article a:

Unió Europea: publicat un informe sobre la resistència bacteriana en humans i animals

Comparant les dades de consum d'antimicrobians en animals i éssers humans el 2012 s'observa com el consum d'antimicrobians en general va ser major en els animals que en els éssers humans.

Dimecres 4 febrer 2015 (fa 3 anys 5 mesos 18 dies)

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i l'Agència Europea de Medicaments (EMA) han publicat conjuntament els resultats de la primera anàlisi integrada de Europa sobre resistència antimicrobiana amb dades procedents d'humans, animals i aliments.

Comparant les dades de consum d'antimicrobians en animals i éssers humans el 2012, tots dos expressats en mil·ligrams per quilogram de biomassa estimada, s'observa com el consum d'antimicrobians en general va ser major en els animals que en els éssers humans, encara que es van observar situacions diferents entre països. El consum de diversos antimicrobians utilitzats àmpliament en la cria d'animals va ser major en animals que en éssers humans, mentre que el consum d'antimicrobians d'importància crítica per a la medicina humana (com les fluoroquinolones i cefalosporines de 3ra i 4ta generació) va ser major en éssers humans.

Tant en humans com en animals es van observar associacions positives entre el consum d'antimicrobians i la corresponent resistència bacteriana per a la majoria de les combinacions investigades. En alguns casos, es va detectar també una associació positiva entre el consum d'antimicrobians en animals i resistència bacteriana en humans.

Tot i les troballes d'interès, aquests resultats han de ser interpretats amb cautela a causa de les limitacions de les dades actuals i a la complexitat del fenomen AMR, que està influenciat per diversos factors, a més del consum d'antimicrobians.

Divendres, 30 de gener de 2015/ EMA / Unió Europea.
http://www.ema.europa.eu

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí