Llegeix aquest article a:

Unió Europea: entra en vigor la nova norma d'etiquetatge d'aliments

La nova normativa que va entrar en vigor el passat dissabte 13 de desembre obliga a informar sobre l'origen de la carn fresca de porcí, oví, caprí i aus de corral.

Dilluns 12 gener 2015 (fa 2 anys 7 mesos 6 dies)

El passat dissabte 13 de desembre de 2014 van entrar en vigor les noves normes d'etiquetatge d'aliments de la UE, aprovada pel Parlament Europeu i el Consell el 2011, que asseguraran que els consumidors rebin una informació més clara, més completa i més precisa sobre el contingut dels aliments, i ajudar així a prendre decisions informades sobre el que mengen.

Alguns dels principals canvis a les normes d'etiquetatge es descriuen a continuació:

  • Millora en la llegibilitat de la informació (mida mínima de font per a la informació obligatòria);
  • Presentació més clara i harmonitzada dels al·lèrgens (soja, fruits secs, gluten, lactosa) per als aliments preenvasats (èmfasi mitjançant el tipus de font, estil o color de fons) en la llista d'ingredients;
  • Informació sobre al·lèrgens obligatòria per als aliments no envasats, fins i tot en restaurants i cafeteries;
  • S'exigeix certa informació nutritiva per a la majoria dels aliments processats preenvasats;
  • Informació d'origen obligatòria per a la carn fresca de porcí, oví, caprí i aus de corral;
  • S'exigeixen els mateixos requisits d'etiquetatge per a les vendes en línia, a distància o en una botiga;
  • Llista de nanomaterials artificials en els ingredients;
  • Informació específica sobre l'origen vegetal d'olis refinats i greixos;
  • S'enforteixen les normes per evitar pràctiques enganyoses;
  • Indicació clara dels productes descongelats.

No obstant això, les normes relatives a l'etiquetatge nutricional obligatori per als aliments processats s'aplicaran a partir del 13 desembre 2016.

Dijous, 11 de desembre de 2014/ EC/ Unió Europea.
http://europa.eu/rapid/

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

30-juny-201723-juny-201716-juny-201709-juny-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí