Llegeix aquest article a:

Unió Europea: previst un augment de la producció de carn de porc

Tot i la disminució de la producció que va tenir lloc durant la primera meitat de l'any, ara hi ha senyals de recuperació.

Divendres 10 octubre 2014 (fa 3 anys 7 mesos 14 dies)

Segons l'últim informe "Perspectives a curt termini per als mercats agrícoles, carn i productes lactis", publicat per la Comissió, es preveu que la collita de cereals de la UE estableixi un nou rècord el 2014 amb importants exportacions i augments dels estocs mentre que la producció de carn començarà a recuperar-se durant aquest any després de dos anys d'escassetat en l'oferta.

Augment de la producció de carn de porc després de dos anys de reducció de l'oferta

Després de dos anys de reducció en l'oferta de carn de porc, encara s'espera una contracció del 0,5% en la producció de carn de porc per al 2014, si bé, tot i la disminució de la producció que va tenir lloc durant la primera meitat de l'any, ara hi ha senyals de recuperació (en maig-juny el nombre de truges reproductores ha estat més gran en comparació amb l'any passat, sobretot a Alemanya, els Països Baixos, Espanya, Dinamarca i Hongria). S'esperava que la producció es recuperés lleugerament ja aquest mateix any però l'aparició de la pesta porcina africana (PPA) al febrer de 2014, que va donar lloc a una prohibició total de les exportacions de la UE a Rússia, ha retardat la recuperació de la producció de la UE posant incertesa en el mercat.

La situació varia segons els Estats membres. En els primers set mesos de l'any, els sacrificis es van reduir en comparació amb l'any passat en tres dels principals països productors: -2% a Alemanya, -1% a Dinamarca i al voltant de -5% a Itàlia mentre que es van mantenir relativament estables a França i significativament més alts a Polònia (+ 7%) i els Països Baixos (+ 3%).

Els preus més baixos dels pinsos haurien de permetre al sector fer front a la disminució dels preus del porcí i aconseguir una recuperació de la producció del 0,8% projectada per al 2015.

S'espera que les exportacions europees de carn de porc per a aquest 2014 se situïn en només un 8% per sota de les de 2013, tot i la pèrdua del mercat rus des de febrer de 2014, mercat que representava una quarta part del total de les exportacions de carn de porc fora de la UE. S'espera que part dels volums inicialment destinats a Rússia siguin absorbits per mercats asiàtics com Filipines, Corea del Sud o el Japó.

El 2014, s'espera que el consum de carn de porc es mantingui al mateix nivell baix de 2013 (31 kg per càpita) i augmenti en 2015 gràcies a una major disponibilitat al mercat de la UE i a les millors perspectives de creixement econòmic.

Dimarts, 7 d'octubre de 2014/ EC - Agriculture and Rural Development/ Unió Europea.
http://ec.europa.eu

Última hora

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí