Llegeix aquest article a:

Estats Units: la resistència a antibiòtics per gèrmens transmesos pels aliments és una amenaça contínua

Cada any, les infeccions per patògens transmesos pels aliments resistents als antibiòtics causen unes 430.000 malalties als Estats Units.

Dimarts 22 juliol 2014 (fa 4 anys)

La resistència als antibiòtics en els gèrmens que poden ser transmesos a través dels aliments va mostrar tendències positives i preocupants, segons les dades registrades pels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units el 2012. Cada any, les infeccions per patògens transmesos pels aliments resistents als antibiòtics causen unes 430.000 malalties als Estats Units. La Salmonella resistent a múltiples fàrmacs, procedent d'aliments i altres fonts, causa al voltant de 100.000 malalties als Estats Units cada any.

Les dades més recents mostren que la Salmonella multiresistent ha disminuït durant els últims 10 anys i la resistència a dos grups importants de fàrmacs -cefalosporines i fluoroquinolones- ha estat baixa el 2012. Tanmateix, per Salmonella Typhimurium, la resistència a la quinolones va augmentar al 68 per cent en 2012, augmentant les preocupacions que un dels tractaments més comuns per a la febre tifoide pugui no funcionar en molts casos. Aproximadament 1 de cada 5 infeccions per Salmonella Heidelberg va ser resistent a la ceftriaxona, una cefalosporina. Aquest és el mateix serotip de Salmonella que s'ha relacionat amb brots recents associats amb aus de corral. La resistència a la ceftriaxona és un problema perquè fa que les infeccions per Salmonella greus siguin més difícils de tractar, especialment en nens.

Entre d'altres troballes en l'informe de 2012, destaquen:

  • La resistència del Campylobacter a la ciprofloxacina es va mantenir al 25 per cent.
  • La resistència de la Shigella a la ciprofloxacina (2 per cent) i l'azitromicina (4 per cent) està creixent. No obstant això, no es van detectar soques de Shigella resistents a ambdós fàrmacs.
  • Encara que la resistència a les fluoroquinolonas es va mantenir baixa al 2012, la Salmonella enteritidis -el tipus més comú de Salmonella- va representar el 50 per cent de les infeccions resistents a l'àcid nalidíxic.

Dimarts, 1 de juliol de 2014/ CDC/ Estats Units.
http://www.cdc.gov/

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags

Última hora

Butlletí de notícies sobre el sector carni porcí

No estàs subscrit a la llista

15-des-201707-des-201701-des-201724-nov-2017

Accedeix i apunta't a la llista

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí